Share Button

Asa isi titreaza Romexpo si APMCR (Asociatia producatorilor de materiale de constructii din Romania) comunincatul de presa prin care anunta desfasurarea in perioada 11-15 Mai 2010, o versiune combinata a targurilor CONSTRUCT EXPO (AMBIENT, CONSTRUCT EXPO ANTREPRENOR, CONSTRUCT EXPO UTILAJE) si ROMTHERM. Mi s-a parut un lucru bun combinarea mai multor targuri, asa cum era odata. Din pacate motivele au fost in acest an destul de clare: interesul slab al firmelor din domeniu, puternic lovite de criza, pentru astfel de manifestari. Daca anii trecuti trebuia sa rezervi din toamna un stand, acum  reducerile si ofertele Romexpo pentru potentialii participanti nu au incaput in bugetele restranse ale firmelor. Chiar Romexpo mentioneaza in comunicatul la care fac referire mai sus ca ponderea participarii straine a crescut, iar asta, este evident o consecinta a lipsei de participare romaneasca, nicidecum o crestere reala a interesului firmelor straine.

Am fost la Construct Expo – 2010 “all in one”, in calitate de vizitator (anii trecuti am participat ca expozant) si va marturisesc ca nu  aveam asteptari  mari. Din pacate, chiar si asa,  sentimentul care ma incerca dupa o tura printre standuri a fost acela de dezamagire, ceea ce vedeam era sub asteptari. Este adevarat, ziua de deschidere (am vizitat targul pe 11-mai), nu aduce un aflux de public prea mare, dar imaginea si starea generala perceputa de mine a fost aceea de plictiseala,  letargie, aproape dezinteres. De exemplu, imi amintesc ca  in jurul pavilionului central, se afisau anii trecuti o multime de firme cu sisteme de cofraje, pavele, borduri,  ghivece, si alte minuni din beton presat, case de lemn, sisteme de schele, etc – produse care se pretau la expunere la exterior. Acum, fara ingramadeala, doar  cativa producatori isi prezentau marfa care tinea de domeniul targului, intre ei niste vanzatorii de minipiscine sau cazi cu cu hidromasaj, pline cu apa si clabuci si dotate cu traditionalele “hostesse” in costume de baie, colorau peisajul.

Pe drum spre casa, trageam concluzii cu colegul de birou care ma insotise, targul este asa pentru ca aste este REALITATEA foarte albastra, pacientul este grav bolnav, lipit de pat, nicidecum in convalescenta.

In rest,  supravietuire usoara…

Comments